Ook al is Karthago Unesco-werelderfgoed, verwacht er niet te veel van. Onder een moderne villawijk ligt de Romeinse stad Karthago, die zelf gebouwd is op de ruïnes van de Punische stad. Bij de zogeheten “tempel van Apollo” krijgt de bezoeker een indruk van het niveauverschil: het Punische heiligdom ligt meters diep. Hier moet ook een marktplein zijn geweest. De weg erlangs, de Rue Ibn Chabbat, volgt het tracé van de antieke hoofdstraat naar de Byrsa. Even ten oosten van dit heiligdom ligt aan zee, tegenover een voormalig paleis van de Bey van Tunis, het Quartier Magon. Opnieuw onder het maaiveld zijn daar de resten te zien van enkele antieke huizen, de stadsmuur en een poort.
Wat verder naar het zuidwesten liggen de tofet, de ronde oorlogshaven en de rechthoekige handelshaven. In een klein museum staat een maquette van het Admiraalsgebouw op het eilandje in de oorlogshaven. Op dat eilandje zijn de resten zichtbaar gemaakt van een van de werven.
Ten noordoosten van het Quartier Magon liggen op het terrein van het Romeinse badhuis verschillende Punische graven. Ook op de Byrsa zijn graven gevonden. Te zien is de tombe van de Jeune homme de Byrsa, wiens DNA onverwacht duidde op Iberische voorouders. Bij de Romeinse herbouw van Karthago is de Byrsa uitgebreid met een terras, waardoor de verwoeste Punische stadswijk niet alleen bedekt raakte maar ook bewaard is gebleven. De resten zijn nu vrij gelegd en staan bekend als Quartier Hannibal, zie boven.
Op de Byrsa is ook het Musée national de Carthage. Andere vondsten uit Karthago zijn te zien in het Musée du Bardo in Tunis. Een lightrail-verbinding verbindt station Tunis-Marine met de diverse stations van Karthago; het maakt niet uit waar u uitstapt, omdat de genoemde monumenten op loopafstand van elkaar zijn, maar Dermech heeft tenminste olifanten.